miercuri, 1 iulie 2020

CUVINTE PENTRU COPIII LUMII…


          Iubirea cu care vin copiii întrupați pe pământ le arde fără să le mistuiască sufletele, cu para Duhului Sfânt, pentru că ei sunt fărâme din minunata slavă a Creatorului. Și ei dau această iubire celor din jurul lor… De aceea, nașterea unui prunc primenește lumea și trebuie să-l întâmpinăm cu sufletele curate, precum întâmpinăm primirea Sfintei Lumini a Învierii Domnului, la Sfintele Paști… sau cum au primit Apostolii, cu uimire și cutremur, flăcările Duhului Sfânt, în ziua de Rusalii…

 

***

          Ei, copiii, sunt lumina lumii, odoarele de preț ale slavei Tale, puterea ochiului veghetor, de acolo din firida Templului. Ei sunt florile din pășunea Raiului, înflorite pe ramurile Pomului Vieții. Ei sunt păstrătorii înțelegerii dintre Cer și Pământ, sunt mesagerii tainei Tale, sunt luptătorii credinței în Tine ! Sunt aura strălucitoare a visului, dar nevăzută de ochii de tină ai lumii. Sunt palmierii gândului, izvoarele de apă vie ale inimii, sunt tăcere și dor, aur, smirnă și tămâie, daruri nemuritoare așezate la picioarele Cuvântului.

          Sunt flăcări de Duh Izbăvitor, purtate de Soarele Slavei. Sunt păsări ale bucuriei, avântate spre munții din norii văzduhului, sunt aripi albe ca spuma de taină a surâsului lunii. Sunt izbânzile Curcubeului… Și între ei și oameni sălășluiește Hristos !

          Iar atunci când lovești în vreunul dintre ei, Îl lovești pe Iisus…

 

                                                                             PERSIDA RUGU 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu